KARRIÄREN ÅR FÖR ÅR


1976
Orgel och pianostudier. Medverkar i Astrid Lindgrens pjäs "En fästmö till låns". Sjunger i kyrkokör med soloinsatser.

1977
Spelar Julias fader i en kritikerrosad version av Shakespears "Romeo och Julia". Får deltaga i Sällskapet Jultomtarnas 100-årsjubileum i Karlskrona och framträda med bl.a. Elisabeth Murgård-Seadén, Gun Lamberth-Olsson och Gun Ekedahl.

1978
Vann schlagertävling i Wämöparken i Karlskrona med "En bukett röda rosor". Sjunger med Wrambjers orkester på färjan mellan Varberg-Grenå i full storm. Sångsolist i kyrkor.

1979

Gör spelar teater av "Jorden Runt På 80 Dagar" och gör dessutom en av huvudrollerna i ruinspelet "En Gränsbo" tillsammans med spelets författare Ingemar Lendahls. Sjunger i tre körer. Kyrkokör i Lyckeby, Kammarkören i Karlskrona samt Gymnasieskolans Kör. Sjunger i kyrkor och vikarierar som kantor.


 

     


Romeo och Julia 1977 Ensemblebild mellan två föreställningar. Christer är stående 4:a från höger. Framför sitter Charlotte Permell, känd från TV:s naturprogram i början av 2000-talet.1980
Gör vårcabaret på Chapmanskolan i Karlskrona. Spelar återigen slottsherre Grubbe i ruinspelet "En Gränsbo".
Gör tillsammans med Annica Stoltz huvudrollerna som Frasse & Claura i Karlskronas 300-års jubileumsspel "Vi bygger en stad", skrivet av Sven-Christer Swahn och med musik av Jan Jablonski. Första studioinspelningen 7 maj 1980 hette "Sjömanslivets besvärligheter".
Genombrott för föreningsunderhållningar och framträdanden i parker och vid alla typer av festligheter såsom karnevaler, cabareter m.m.
Sjunger Ivar Widéns juloratorium.

1981
Inspelning av första skivan "Kom till Karlskrona". Första egna radioprogrammet. Årets teaterföreställning för min del var lustspelet "Lektionen i det gröna". Parkframträdanden med bl.a. Non Stops orkester och Bertil Englund. Sjunger i den kristna musicalen "Gör dej inga bekymmer". Gör Julcaberet med högstadieelever. Tar sånglektioner för sångpedagog Karin Eriksson.
     
1980 Christer tillsammans med Annica Stoltz gestaltar karlskronaprofilerna Frasse och Claura i jubileumsspelet "Vi bygger en stad".
 
1982
Spelar in 5 sånger i studio med Annica Stoltz. Gör stor hjälpkonsert till förmån för Polens folk i Augeums Kyrka. Provar till Skara Skolscen. Gör för tredje gången sommarteatern "En Gränsbo". Deltar i föreställningen Höst-Jubel med Jarl Borssén och Stefan Demert i Ronneby. Gör turné på sjukhem för första gången. Gör egna EP-skivan "Ingen kan hjälpa alla". Året avslutas med nyårsrevy i Karlskrona med namnet "Sydfränt".
 
     
Framträdande i Karlshamn 1982
 
1983
Gör flera teaterföreställningar bl.a. för fjärde och sista gången ruinspelet "En Gränsbo", fortsätter med revyn "Sydfränt", spelar Astrid Lindgrens trevliga "Huvudsaken är att man är frisk". Är där rånmördaren Fritiof Karlsson Rask Fagerlund! Gör radioprogram om Ray Adams. Studerar sång för Sylvia Mang-Borenberg i Växjö. Spelar in en kassett åt hembygsföreningen Lyckeby Gille, efter en idé av mig. Börjar som morgonvärd på Sveriges Radio Blekinge. Detta fortsätter av och till t.o.m. 1991 dvs. i 9 år.
Gör vår och julshow med högstadieelever. Får fler och fler uppdrag i föreningssammanhang där jag framträder med schlagers, allsång och historier.
Året avslutas med karlskronarevyn "För fulla segel".

     

Ruinspelet En Gränsbo 1983. Ett historiskt spel i den gamla Lyckå Slottsruin i Blekinge. Christer som slottsherre Grubbe längst till vänster.
 
1984
Dragspelaren/Saxofonisten Magni Almqvist och jag blir så oerhört populära att vi nästan jobbar ihjäl oss och har under en femårsperiod cirka 300 framträdanden om året. Vi turnerar mer eller mindre dagligen i bl.a. Skåne, Småland, Öland, Blekinge och Sörmland. Har ofta 2 eller 3 föreställningar om dagen. Vi gör underhållningsprogram ,men blir ofta också anlitade som dansorkester.
Gör radioprogrammet "Musik för mej - kanske för dej" hos SR i Stockholm. Producent Jörgen Almaas. Inviger Karlskrona Närradio. Startar pensionärskör åt SPRF i Lyckeby. Kören heter senare SPF-kören och slutligen Peterskören innan den upphörde 2002. Gör cirka 140 framträdanden/spelningar detta år.     
Revynummer ur nyårsrevyn "För fulla segel" på Konserthuset i Karlskrona januari 1984. Här ser vi Christer P. Sten Isovaara och "Bebben" Malmström.
 
1985
Gör radioprogram med bland andra Ola Lundström, Gun Sjöberg och Ray Adams. Framträder med Lily Berglund och Lars Lönndahl vid olika shower. I föreningssammanhang med sångerskorna Birgitta Ekberg, Annica Stoltz och som tidigare musikern Magni Almqvist.
Samtidigt skriver jag och sätter upp lustspel och farser. Bland andra den egna "Djupfrysta hemligheter" och Gideon Wahlbergs "Tokstollar och Högfärdsblåsor". Den senare hade jag en av huvudrollerna i. Jag sammanställer och sätter upp barnteaterföreställningar som "Klassfejden" och "Tvillingarna rymmer". Sjunger på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm för första gången.

1986
Gör framträdande med kände jazzpianisten Janne Lundgren, sjunger operett med Birgitta Ekberg och fortsätter i föreningssammanhang, parker m.m. Totalt ca 240 framträdanden 1986. Kyrkoprogrammet "Skattkistan" med gamla läsarsånger i dansbandstappning gör succé, men ignoreras av pressen.Gör radioprogram med bland andra revyartistern Richard Frigren, sångarna Marianne Kock och Ray Adams.
Skriver musiken och regisserar den stora historiska sommarteaterföreställningen "Stentavlor" på ön Tjurkö utanför Karlskrona.

 
     
1985. Gammalt gott lustspel,  "Tokstollar och högfärdsblåsor" av Gideon Wahlberg. Christer som vedhuggare August i mitten.
1987
"Stentavlor" den framgångsrika sommarteatern i ett stenbrott sätts upp även 1987. Gör åter runt 240 framträdanden. Leder teaterkurser för PRO, CAF, Unga Örnar med flera.

 
     
Christer som den fina stadscharmören i spelet "Stentavlor" i stenbrottet Vrålebo på Tjurkö 1987. Manus av Eva Malmgren- Sundqvist och musik av Christer P.
 
1988
Ny teater i stenbrotten, min egen musikteaterföreställning "Stenhuggarliv". Singelskiva och kassett utkommer 1988 som spelas in i Skåne av Studio MaNi. Gör radioteater för UR, dvs Utbildningsradion.. Gör parkframträdanden med bl.a. Sonja Stjernquist. Gör cabareter, karnevalståg med teman som "Konstigheter" och "Mode från urtid till nutid". Mängder av framträdanden inom föreningar och servicehus, parker m.m.. Bara i november var det 33 stycken. Gör radioprogram med Thore Skogman.

     
Christer och Birgitta Ekberg 1988. Gjorde en mängd framträdanden under flera år på temat "Lätt operett" med sångerskan Birgitta Ekberg.
1989
Gör melodin "En öppen hand" som blir mycket populär i min version. Den spelas också in av flera andra artister. Jag vikarierar också deltid som kantor, men turnerar i övrigt minst lika mycket som tidigare, men allt oftare ensam. Skriver ruinspelet "En resa i tiden" och spelar in en melodi med samma namn.Gör radio med Anna-Lena Löfgren. Är programledare för sommarunderhållningen Wämökarusellen där artisterna är Sigvard Wallenberg, Marianne Kock och Ray Adams. Gör annat parkjobb med Göingeflickorna. Sjunger en Einar Ekberg-konsert där Gärt Necksten är min ackompanjatör. Gör i snitt ett sångframträdande om dagen! Oktober 37 st, November 23 st, December 23 st. för att ta tre exempel.
 
       
1990
Skriver det historiska spelet om den helige Franciskus - "Frans för enkelhetens skull" och sätter upp nyårsrevyn "Nyårssmällar".
Skriver barnpjäsen "Utstött eller Accepterad" som blev mycket omtyckt.
Skriver och turnerar under en femårsperiod också med cabareter för och med seniorer, där föreställningarna bland annat hette "En fläkt från farfars tid"1990, "Seniorglöd" 1991 (23 föreställningar) och "Glädjehuset" 1992 . Skrev dessa föreställningar själv. De blir mycket omtyckta och omskrivna.
Gör parkjobb med Christina Lindberg, Sonja Hildings, Thory Bernhards, Bertil Englund, Hans Ericsson, Anna-Lena Löfgren, Birgitta Ekberg, Annica Stoltz, Britt Nilsson och Sven Åslycke. Leif Hagbergs orkester och Dagmar & Theresia spelar in "En öppen hand" ävenså duon Elsa och Evert Bernhardsson. Glade Glenn Sundberg sjunger in min "Ge dej tid" som uppmärksammas mycket efter ett framträdande i Café Norrköping i TV.
Gör själv 3 olika kassettproduktioner 1990 och en Ep-platta.

     

Sveriges Radio 1990 En morgontrött Christer sänder direkt från kl. 06.00 i Sveriges Radio Blekinge P4.


Nyårsrevyn Nyårssmällar 1990. Sminkade och färdiga för entré. Sven Nilsson och Christer poserar för fotografen
 
1991
Toppar lokalradiolistor med "För mej är du den finaste som finns" och "Små små ord av kärlek". Gör några singelskivor och en kassett som just fick titlen "Små Små ord av kärlek"
Skriver ett tiotal sånger för duon Dagmar & Theresia som får flera hits 1991-1992 med mina sånger. "Hur var det förr, mormor?"och "Rosorna ska farmor ha" var två av dem som blev omåttligt populära och önskade. Dessa toppade också lokalradiolistor av olika slag. Dagmar & Theresia gör också "Hur var det förr mormor?" i TV.
Skriver, regisserar och spelar med i nyårsrevyn "Hallå 92". Gör radio med bland andra Marianne Kock.
Parkjobb 1991 med Glenn Sundberg, Göingeflickorna, Paul Skoog, Lennart Kjellgren & Gunnel Nilsson, Kjell Kraghe, Anna-Lena Löfgren, Dagmar & Theresia och Siv "Augustina" Carlsson.

1992
Som vanligt mängder med framträdanden i olika sammanhang och på många olika orter,
Gör en ny barnpjäs; "Prinsessan Glad och Prinsessan Sur".Har parkjobb med bl.a. Bertil Boo, Thory Bernhards, Wrambjers, Glade Glenn Sundberg, Anna-Lena Löfgren och Sonja Hildings.
Skriver manus till och gör speakern till hembygsfilmen "Filmen om Lyckeby" som kom till på mitt initiativ. Den spelades in av ARTAB Video för Lyckeby Gille.
Musikern Karl-Erik Sandberg, Stockholm spelar in "Hem ljuva hem" och "Mörka spanska nätter". Året avslutas med nyårsrevyn "Café-93".

1993
Byter namn till Christer Peters och framgångarna börjar komma också på skiva. Kommer med CD:n "Schlager-Party" med den då ofta önskade melodin "Minnenas Kvarter". Gör "Hela Kyrkan Sjunger" med Bertil Boo och "Hela kyrkan sjunger i advent" med Anna-Lena Löfgren. Deltar i sketchprogram i Göteborg och Karlskrona för TV 21; "I galen tunna" samt "Roligast i stan".
Gör musiken till reklamfilmen om Varmbadhuset i Karlskrona.
Park och evenemangsframträdanden med bland andra
Leif "Loket" Olsson, Roland Cerdermark, The Kingstone Size och Bertil Boo.
Året avslutas som vanligt med nyårsrevy "Ormen i Paradiset" hette min revy detta årsskifte.

1994
Får förfrågan om att spela på fartyget "Estonia" men avböjer tack och lov. Färjan går till botten på just en av dessa turer. Revyn "Ormen i paradiset" blir en stor framgång". Sjukvikarierar dagligen under några månader som firarvärd på Sveriges Radio Blekinge. Medverkar på Cirkus i Stockholm i en idolduell med Anna-Lena Löfgren i TV-programmet "Glöm inte tandborsten". Gör en CD med Blekingevisor.
Thory Bernhards sjunger in min och hennes man Jo-Jos nya "Den som blir dig kär". Gör RMT-gala tillsammans med Thory och en revygrupp.
Specialskriver och medverkar i revyn "Alltid Redo" för KFUK-KFUM:s riksscoutkongress. Teatergruppen Teater 20 framför med stor framgång min farspjäs "Hissen".
 
     
Christer som charmör med rosor i famnen, fotosejour för singelskivan "Små små ord av kärlek" 1991.


Christer Peters vid cafédisken i revyn Café 93


Christer Peters som Sankte Per i revyn Ormen i Paradiset 1994
 
 
1995
Anna-Lena Löfgren gör succé med min "Välkommen till Pireus" som ligger på Svensktoppen hela sommaren. Gör ny CD "För Alltid".

1996
Gör comeback efter levertransplantation och spelar in CD:n "Du som gjorde vår värld så vacker". En skiva med andligt innehåll. Börjar åter turnera under hösten och gläds åt att nära ett års uppehåll inte har minskat intresset för mig som artist. Startar "Gammaldags Marknad" i Lyckeby och "Höstkul" för barn med bl.a. Axels Tivoli.

1997-1999
Mycket intensiva år igen, med mängder av framträdanden i parker, sjukhus, kyrkor, på föreningsmöten och sjukhus. Återupptar seniorcabareterna och turnerar med några av dessa för pensionärer.
Sanna Nielsen och jag sprängfyller en kyrka 1997 med en s.k. "Gladkonsert" tillsammans med 2 körer. Samma år spelar Anna-Lena Löfgren in min andliga sång "Tack, Hjälp och Förlåt".
Arrangerar Höstkul med tivoli och artister som Jan Rohde och Peter M. Smith. VI lyckas tillsammans med företaget Malaco och 500 glada barn sätta världsrekord i att äta kolasnören.
Gör 1998 CD:n "Du betyder så mycket för mig". Hinner också med en julskiva 1998 med 4 julmelodier. Den spelas flitigt, inte minst i Danmark.
1999 återupplivar jag programmet "Refrängen" i scenisk form med ursprungsmedlemmarna Lily Berglund, Per Lindquist och Göte Wilhelmson. Står på scenen med dessa veteraner och gör succé med utsålda konsertsalar och teatrar.
Teatergruppen Teater 20 spelar min specialskrivna pjäs "Hönshuset". Lancerar en lokal variant av Melodikrysset där jag är programledare och spelar och sjunger alla frågornas illustrationer.

2000
Gör en kassettproduktion för turistanläggningen Blomstergården i Blekinge med specialskrivna melodier och lite annat.
Spelar in singeln "Jag é den jag é" som röner stor uppmärksamhet då den handlar om allas lika värde oavsett ras, tro eller sexuell läggning.
Gör succéshowen Minnenas Melodier med Ray Adams. Vi säljer ut föreställningar så fort biljetterna släpps.
Gör barnprogram med trollkarlen Daniel Karlsson som duon Danne & Cridde.
Fredrik och Cecilia Tibblin, ett ungt syskonpar från Sturkö spelar in mina sånger "En liten hund" och "Du lilla duva". Parkkvällar med bland andra Alf Robertson, Sanna Nielsen, Kjell Kraghe och Hålligång-Joe. Får fin press för mitt scenprogram "Edvard Persson i våra hjärtan". CD:n "20 Bästa" ges ut.

2001
Gör ny seniorcabaret som får namnet "Skrattpillret". Turné med Ray Adams och programmet Minnenas Melodier i bl.a. Karlshamn, Kalmar, Växjö och Kristianstad. Succé! Medv i Rays jubileumsshow på Östraboteatern i Uddevalla. Parkkvällar med Per-Filip, Swedish Cult-Band, Kjell Kraghe m.fl. Sjunger för utflyttade blekingar på Tibble Teater i Täby, gör div radiointervjuer samtidigt bl.a. i Haninge. Många framträdanden på sjukhus, i kyrkor och inom föreningslivet.
 
     

Anna-Lena Löfgren och Christer Peters i augusti 1995

Ray Adams och Christer Peters år 2000 i Karlskrona

2002
CD-singeln "Festliga Figurer/Sussa Kudde" för barn kommer ut. De barn som hör den älskar den, men får inga radiospelningar på den så den försvinner mer eller mindre obemärkt. Gör showen "Guldkorn" med Marianne Kock och Nina Lizell samt Rolf Hults kör och orkester. Stor succé i Karlskrona, Kristianstad och Karlshamn. Erling "Gullabo-Elvis" Traneskog och jag gör programmet "Elvis i våra hjärtan" som blir en enorm succé! Gör festtågsinslag på Gammaldags Marknad i Lyckeby som jag startade 1996. Gör showen "Café Le Swing" med Ray Adams i Olofström. I övrigt framträdanden som vanligt. Året avslutas som vanligt med Nöjesklubben QL:s julfest och som rimmare i SR Blekinge P4:s Rimstuga inför jul.

2003
Gör comeback på revyscenen med att skriva, regissera och framföra revyn "Hönseriet" som gör stor succé i Karlskrona.
Sjunger med Marianne Kock och Annica Stoltz vid diverse framträdanden.
Blir programledare för sommarkvällar i Förkärla Folkets Park, Gnistan, med artister som ovanstående, men också Göingeflickorna m.fl. Turnerar en del i parker, föreningssammanhang och på servicehus och i kyrkor. Showen "Svensktoppar" med Anna-Lena Löfgren, Annica Stoltz och Rolf Hults kör och orkester. Pubilksuccé! Trevligt och roligt!
 
     

Nina Lizell och Christer Peters i showen Guldkorn 2002.


Trollkarlen Daniel Karlsson tillsammans
med Christer Peters.
 
2004
Ny samlingscd där "Du och Jag" är helt ny.
Gör parkkvällar med Anna-Lena Löfgren, Marianne Kock, Sven-Eric Gissbol, Bertil Englund m.fl.
Får uppdraget att skriva Anna-Lenas biografi och djupdyker bland klipp och fotografier hos Anna-Lena under flera dygn!
Tillsammans med Erling Traneskog gör jag en minneskväll för Jim Reeves som blir ett välbesökt evenemang.
Minskar antalet framträdanden drastiskt p.g.a. sjukdom. Barnmelodin "Festliga Figurer" får renässans p.g.a. lancering i SR P3. Gör 2-dagarsjobb i Kiruna på Barnens Dag med trollkarlen Daniel Karlsson. 1-timmes radioprogram i danska Radio Naestved.
"På kul" sjöng jag allsång med publiken hos sångaren Bosse Löfbom i Boliden utanför Skellefteå.
Året avslutas traditionsenligt med SR Blekinge P4:s Rimstuga.
 
     
Bertil Englund, gammal schlagercharmör gästar Christers allsångsprogram i Förkärla Folkets Park sommaren 2004.
2005
Går direkt upp på 4:e plats på Polarradios Bugg och Kramlista med "Du och Jag" redan första veckan i januari. Medverkar sedan flera år tillbaka i SR Blekinges "Skivrecensenterna" där vi tycker till om ny musik.
Skriver, regisserar och framför revyn "Vi gåur igen" som gör stor succé. Slutjobbar mina insatser för boken om Svenska Schlagertjejer som ges ut av Premium Publishing, Stockholm.
Sommarens "Allsång på Gnistan" blev en publiksuccé där jag presenterar artistkollegor som Emil Sigfridsson, Jeja Sundström, Christina Lindberg, Rock-Olga och Thomas Lindberg. Under sommaren är jag åter på topplistan hos Polarradion, som nu bytt namn till Folkradion. Melodin var "Välkommen till Pireus" och nådde som högst 2:a plats. Sven-Eric Gissbol, Annica Stoltz, Patric Ogenblad och jag gör succé vid en trivselkväll där regnet öste ner. Får från och med 12 september ställa in alla framträdanden p.g.a. sjukdom och väntande transplantation. Jag utses i oktober till hembygdsföreningen Lyckeby Gilles kulturstipendiat 2005.
     
Emil Sigfridsson, Christer Peters, Thomas Lindberg och Fredrik Tibblin underhöll tillsammans sommaren 2005.
         

2006
Återkom efter levertransplantation under vintern. Under sommaren höll jag som vanligt i Allsång på Gnistan och fick jobba med Little Gerhard, sångaren Per-Filip, dansbandsdrottningen Mona G och dragspelsfavoriten Roland Cedermark. Nya publikrekord slogs. Vi provade också Vuxendisco för första gången. Skrev en minirevy åt mitt revygäng som framträdde med materialet under allsångsprogrammen. Spelade in en ny CD-skiva med bland annat "Guldet blev till sand" och grekiska "Sången om Aten". Skivan resulterade i medverkan i flera radioprogram i bl.a. Stockholm, Uddevalla, Växjö och Karlskrona. Fick jobba ihop med legendariska Brita Borg i oktober där vi växelvis sjöng Britas oförglömliga sånger. Startar Nöjesklubben QL:s 10-årsjubileum mjen ligger lågt p.g.a. sviter efter sjukdomen och transplantationen. Gjorde dock som alltid en del föreningsjobb åt pensionärs- och handikapporganisationer.

     
Christer Peters och Mona G framträdde tillsammans i juli 2006.
         
2007
Året startade med en revyshow tillsammans med Sten & Stanley och Elisabeth Lord till förmån för föreningen RMT:s fond. Medverkade gjorde även mitt härliga revygäng. Efter en härlig trivselkväll tillsammans med radioprofilen Lisa Syrén var det sedan redan i mars dags för en helt ny revykavalkad i Karlskrona kallad "Minns Du?". Med närmare 20 revynummer och med estradören Mattias Enn, gjorde vi succé i Sparresalen med nummer allt ifrån sånger ur Ernst Rolfs repertoar till sketchen om Tarzan och Jane. Detta blev också Nöjesklubben QL:s stora 10-årsjubileum.

En rad framträdande på föreningsmöten och vid kyrkliga träffar i såväl Småland som Skåne och Blekinge fyllde också vårmånaderna 2007.

Sommaren 2007 blev en regnig tillställning. Detta till trots körde jag för 5:e året i följd Allsång på Gnistan. I år med artister som Thorleif Thorstensson från Thorleifs, Eva Carlsén, Marianne Kock, Lena Påhlsson, Nina Lizell och Glade Glenn Sundberg.

Elvis Presley-kavalkaden i augusti tillsammans med Gullabo-Elvis blev en succé med stående ovationer och absolut fullsatt. Kul!
I september var det dags att fira minnet av Edvard Persson och återigen kunde jag glädja mig åt fullsatt. Unge pianisten Jimmy Garting ackompanjerade på ett utmärkt sätt och en affischutställning med gamla bioaffischer satt pricken över i.

I Lyckeby var jag en av de som ansvarade för S:t Jacobi Marknads festtåg. Mitt tema var Sagor och Serier och här fanns allt från Askungen och Snövit till Kejsarens Nya Kläder.
Allt eftersom sommaren gick fick jag också allt större problem med min kropp. En ostionekros konstaterades i vänster knä och nedre delen av lårbenet.

Under hösten gör jag några framträdanden med Annica Stoltz och har premiär på det nya programmet om Edvard Perssons liv, tillsammans med pianisten Jimmy Garting. Året avslutas på traditionellt sätt med några framträdanden inför jul och en direktsänding av SR P4:s rimstuga i Radio Blekinge.
     
Lisa Syrén och Christer Peters drabbar samman 2007. Foto: Ingemar Elofsson.


Christer Peters och Nina Lizell efter ett lyckat framträdande i juli 2007.Christer Peters och Jimmy Garting efter en synnerligen lyckad premiär på programmet "Så minns vi Edvard Persson". Foto: Ingemar Elofsson.
         
2008
I början av 2008 gjorde jag flera framträdanden med Erlig "Gullabo-Elvis" Traneskog, där vi sjöng Elvis. Jag hann också med att fortsätta med programmet "Edvard Persson i våra hjärtan" tillsammans med Jimmy Garting. Detta blev synnerligen uppskattat. Rock-Olga och jag drabbade samman än en gång och som alltid är det trevligt och festligt. Publiken var i alla fall med på noterna.

I april hyllade Nöjesklubben QL den i december 07 bortgångne Thore Skogman med en melodikavalkad där där jag tillsammans med kör och orkester framförde ett 30-tal av Thores sånger. Det var "knök-fullt", vi fick stående ovationer och fin presskritik. Det kom flera förfrågningar om detta program, men hälsan sviktade och jag avböjde samtliga förslag.

Förutom diverse föreningsprogram och andliga program för kyrkor, blev 2008 min 6:e allsångssommar på Gnistan, Förkärla Folkets park. Med artister som Hasse Thor, Eddie Oliva, Sven Slättengren, Anders Mårtensson, Mona G, Cultbandet, Elisabeth Lord, Sven-Eric Gissbol m.fl. blev det i alla avseenden en rekordsommar. Tack till både publik och kära artistkollegor för detta. OCh till mina revyvänner som gjorde nya låten "I love Europe" till en dansande städ-succé!

Från 1 augusti fram till december gjorde jag inga framträdanden alls p.g.a. operation och ohälsa. Dock kunde jag sluta 2008 med tre julkonserter hemma i Blekinge.

     
Rock-Olga och Christer Peters 2008


Christers härliga revygäng på Gnistan 2008


Allsång på Gnistan 3 juli 2008. Christer Peters och Eddie Oliva
         
2009
Under våren och försommaren hade jag som vanligt en hel del sångframträdanden i föreningar, på scener och i kyrkor och kapell.
I påskhelgen spelade jag med en trio och ackompanjerade sångaren Bertil Englund vid en slutsåld påskfest.
Pianisten Jimmy Garting och jag fick åter några framträdanden med vårt Edvard Persson-program som alltid blir mycket omtyckt.

Sommaren innehöll allsångskvällar. Sjunde säsongen med Allsång på Gnistan tillsammans med bl.a. Ann-Louise Hanson, Mats Paulson,
Paul Paljett-Sahlin, Helene Persson och Ingmar Nordström blev en succé. Återigen en rekordsommar med massor av folk. Men även
allsång och underhållningskvällarna i Karlshamn med sångerskan Mona G, samt i Kristianopel och Eringsboda blev mycket uppskattade.

I september fixade vi till temat Modet genom 100 år till festtåget vid S:t Jacobi Marknad i Lyckeby. Återigen en succé tack vare alla goa
teatervänner som ställde upp. Gun Ekedahl och jag fick efter ett års uppehåll p.g.a. ohälsa åter vara Trollmor och Trollfar när terminen
startade på Spandelstorpskolan i Lyckeby. En underbart häftig upplevelse med alla dess 6-7åriga småtroll som kryllar runt fötterna på oss gamla troll.

En rad framträdanden fanns naturligtvis också på programmet där jag minns en fantastisk Brasafton på Furuboda i Skåne med hundratals åhörare. Inför julen sjöng jag bland annat på Börjes Varuhus i Tingsryd, men också julkonserterna "Låt oss få en jul att minnas" i bland annat Emmaboda, Ronneby och inte minst fullt hus på Mariagården i Lyckeby där alla intäkter gick till Barncancerfonden. Årets sista framträdande blev Duvans Dagcentral i Sölvesborg, en plats jag ofta besökt och alltid känt mig mycket välkommen till.
     
Allsång på Gnistan med Ann-Louise Hanson och Christer Peters 2009.


Allsång på Gnistan med Paul Paljett-Sahlin och Christer Peters 2009.
         
2010
Under våren 2010 var det som vanligt en del besök i föreningslivet samt i kyrkor och kapell. Sjöng Thore Skogman-kavalkad på flera platser. Hans musik uppskattas verkligen.
I mars gjorde Annica Stoltz, trumpetaren Leif Hobring, musikerna Ove Johansson och Bernt Melin och jag, Christer Peters programmet "Barn behöver vänner" i en fullsatt Jämjö Kyrka till förmån för Walla Carlssons hjälpsändningar till östländerna.
I april färdigställer jag Anna-Lena Löfgrens biografibok och tar kontakt med förlag för att försöka få ut densamma.

Tillsammans med Nöjesklubben QL skriver jag och producerar revyn Vår-Kul i Karlskrona. Här fanns också gästartister på plats, Nina Lizell, dragspelaren Tord Sölvesson och operettparet Maria Wranå och Björn Forsberg.
Nya revynummer som sången om kronprinsessan Victoria och Daniel Westling drog ner skratt likosm figurerna Anna Anka och Maria Montazami. Min entré i rosa tylldräkt som en av Tony Irwings överblivna dansare gick heller inte av för hackor. Piratnumret blev också mycket uppskattat.

Vi arrangerar också teatern "Så levde de lyckliga" med Triangelteatern från Kalmar, men publiken uteblir trots en mycket trevlig föreställning. 21 maj avlider min vän och kollega Anna-Lena Löfgren och jag reser till hennes man Peter Kondracki och håller i presskontakterna. Sommarens program börjar ta form i form av allsångskvällar och musikcaféer.

Sommaren 2010 blev en lyckosam sommar. Fyra fantastiska kvällar med Allsång på Gnistan med publikrekord med över 1100 betalande då Hasse "Kvinnaböske" Andersson bland annat sjöng sin Änglahund. Carli Tornehave bjöd på ett härligt jazzigt program och schlagern flödade tillsammans med GIt Persson från Kellys och Fernandoz. Burken och hans burkar var precis lika rockiga och häftiga som förr och 40-50-talsnostalgi fick vi med The Mellowtones från Karlskrona.
Fick starta de nya sommarcaféunderhållningarna vid Wämöparkens kaffestuga i Karlskrona. Fyra måndagar då vädret var som vackrast och då de 60 platserna inte räckte för de över 200 personer som kom varje gång. Men trivsamt och somrigt var det. Tack alla, arrangörer och publik som kom!
Hann dessutom med några folkparker i bland annat Eringsboda och Urshult och några kyrkor såsom Kristianopel och Rödeby.

Lyckeby Marknad i september blev en succé då vårt inslag från Nöjesklubben QL med "Damer. tanter, flickor och kärringar" gick hem.
Hösten har inneburit mer sporadiska framträdanden på grund av dålig hälsa, men härligt att åter få komma till PRO i Fliseryd t.ex. Tack!
     
Revyn Vår-Kul 2010. Repetition av piratnumret om Adenvikens pirater.


Christer provar sin tyllklänning
inför revyn 2010.


Hasse Andersson på Gnistan


Cafékväll vid Wämö Kaffestuga

         

2011
2011 blev ett festligt och fullspäckat jubileumsår. Året avslutades med en hejdundrande 50-årsfest
där mellen 150-200 gäster dök upp för att fira Christers 50-årsdag 27:e december.

Dessförinnan hade jag spelat in en ny CD, den första på fem år. Titeln blev "Glöm den snö som föll ifjol"
och skivan innehöll 14 melodier från förr och nu. Som vanligt var några av dessa egna alster. Skivan
blev mycket lyckad inte minst tack vare mina medhjälpare Ulf Lundh och Sven-Gunnar Petersson.

Under 2011 skrev jag också på en bok, en biografi om mitt liv och alla människor jag mött.
Slutresultatet blev boken "35 år på scenen-50 år på benen" som kom ut i slutet av november och
genast blev väldigt populär. Jag skrev om barndomsminnen, artistmöten, möten med publik, om bra
och svåra perioder i livet och mycket annat. Totalt blev boken på över 200 sidor med över 400 bilder därtill.
Där gjorde Karlskronaföretaget Tryck & Reklam en fantastisk insats. Tack också till alla fotografer som
gjorde det möjligt att publicera alla bilder.

Sommaren bjöd på Allsång på Gnistan för 9:e året med artister som bland andra Mats Rådberg, Hans Martin,
Cherry Tess, Göran Lindberg och många andra. I Wämöparken i Karlskrona var det åter viskvällar för min del. Trevligt.
Annica Stoltz och jag gjorde en allsångskväll i Lyckeby och jag själv var med om en bubblande kväll i det lilla
samhället Kristianopel med allsångsglädje på topp. En vacker sommarkväll i Växjö med 100-tals i publikhavet
var heller inte fel.

Nöjesklubben QL 15-årsjubilerade. Little Gerhard, skåneduon Barbro och Lars samt Tord Sölvesson var
några av gästerna. Året avslutades med ett TV-inslag från ett av mina framträdanden inom vård och omsorg i juletid.

     


Christer framför presentbordet 27/12 2011.
  


Christer Peters tillsammans med Hans
Martin och Cherry Tess på Gnistan 2011.
 


Biografiboken "35 år på scenen-
50 år på benen" november 2011.